Pravé italské těsto na pizzu

Recept na pravé těsto na pizzu přímo z Itálie.


4.741x
30 min
6×

Ingredience

1 kostkadroždí
1 kghladká mouka
5 dlvlažná voda
2 lžíceolivový olej extra virgin

podle chuti

sůl

Postup přípravy

Rozmícháme droždí ve vlažné vodě a smícháme s hladkou mouku, olivovým olejem a špetkou soli. Vzniklé těsto rozdělíme na šest bochánků, zabalíme do fólie, to aby se těsto nemělo kam rozrůstat, a necháme alespoň 12 hodin odležet v lednici.

Dále si pizzu rozválíme nebo roztočíme na co nejtenčí placku a obložíme čímkoliv na smetanový či rajčatový základ. Na kečup a jiné náhražky můžeme zapomenout. Okraje pizzy před pečením pomažeme olivovým olejem.

Pizza potřebuje co nejvyšší teplotu. Troubu předehřejte na maximum a pečeme do zahnědnutí okrajů.

Poznámka autora: Trouba na 230 °C je málo (normální i horkovzdušná), pizza je uprostřed nedopečená. Pro pečení pravého italského těsta na pizzu se osvědčil turbo gril na střední nastavení.

Další recepty italské kuchyně

user-icon

autor Rizek


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pravé italské těsto na pizzu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena