Pravé italské těsto na pizzu

Recept na pravé těsto na pizzu přímo z Itálie.


4.741x
30 min
6×

Postup přípravy

Rozmícháme droždí ve vlažné vodě a smícháme s hladkou mouku, olivovým olejem a špetkou soli. Vzniklé těsto rozdělíme na šest bochánků, zabalíme do fólie, to aby se těsto nemělo kam rozrůstat, a necháme alespoň 12 hodin odležet v lednici.

Dále si pizzu rozválíme nebo roztočíme na co nejtenčí placku a obložíme čímkoliv na smetanový či rajčatový základ. Na kečup a jiné náhražky můžeme zapomenout. Okraje pizzy před pečením pomažeme olivovým olejem.

Pizza potřebuje co nejvyšší teplotu. Troubu předehřejte na maximum a pečeme do zahnědnutí okrajů.

Poznámka autora: Trouba na 230 °C je málo (normální i horkovzdušná), pizza je uprostřed nedopečená. Pro pečení pravého italského těsta na pizzu se osvědčil turbo gril na střední nastavení.

Další recepty italské kuchyně

user-icon

autor Rizek


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pravé italské těsto na pizzu

Zpět na recept