Pravé buchty

Recept na tradiční české buchty.


4.040x
0
2×

Postup přípravy

Do mléka přidáme cukr a ohřejeme. Do poloviny teplého mléka dáme kvasnice a zaděláme kvásek.

Mouku (nepoužijeme celou), sůl, vanilkový cukr a citronovou kůru prohřejeme v míse na plotně. Do zbylého teplého mléka rozšleháme žloutky do pěny a přidáme do mouky. Zaděláváme těsto. Tři čtvrtiny kostky másla rozehřejeme a přidáme do těsta. Těsto necháme asi hodinu kynout na teplém místě. Zatím si připravíme oblíbenou náplň.

Pak na pomoučněný vál vykrájíme lžící stejné bochánky, které promáčkneme na stejné placky. Na placky klademe náplň a zaděláme. Buchty naskládáme na vymazaný plech a potřeme zbylým máslem.

Pravé buchty pečeme při teplotě 170 °C dozlatova 45 - 60 minut.

Upečené pravé buchty pocukrujeme vanilkovým cukrem.
user-icon

autor španělka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pravé buchty

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Recepty na svatbu