Pravé buchty

Recept na tradiční české buchty.


4.040x
0
2×

Ingredience

těsto

1 lžičkasůl
1 kostkamáslo
4 ksžloutek
500 mlmléko
1 kostkadroždí
2 dlcukr krystal
2 balíčkyvanilkový cukr
1 špetkacitronová kůra
1 kgpolohrubá mouka

podle potřeby

tuk na vymazání

náplň

tvarohová náplň

Postup přípravy

Do mléka přidáme cukr a ohřejeme. Do poloviny teplého mléka dáme kvasnice a zaděláme kvásek. Mouku (nepoužijeme celou), sůl, vanilkový cukr a citronovou kůru prohřejeme v míse na plotně. Do zbylého teplého mléka rozšleháme žloutky do pěny a přidáme do mouky. Zaděláváme těsto. Tři čtvrtiny kostky másla rozehřejeme a přidáme do těsta. Těsto necháme asi hodinu kynout na teplém místě. Zatím si připravíme oblíbenou náplň. Pak na pomoučněný vál vykrájíme lžící stejné bochánky, které promáčkneme na stejné placky. Na placky klademe náplň a zaděláme. Buchty naskládáme na vymazaný plech a potřeme zbylým máslem. Pravé buchty pečeme při teplotě 170 °C dozlatova 45 - 60 minut. Upečené pravé buchty pocukrujeme vanilkovým cukrem.
user-icon

autor španělka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pravé buchty

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně
K příležitosti
Recepty na svatbu

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena