Vynikající jídlo, které je oblíbené pro svoji rychlou přípravu.
Hodnocení
3.6
/ 5 (15x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Olej5 lžic
Sůl1 špetka
Cibule1 ks
Žampiony1 konzerva
Paprika červená1 ks
Drcený kmín1 špetka
Kečup sladký2 lžíce
Mletý černý pepř1 špetka
Kuřecí játra800 g
Sójová omáčka2 lžíce
Sladká smetana (12%)1 kelímek
Postup přípravy
Játra omyjeme a nakrájíme na nudličky. Cibuli po oloupání nasekáme, papriku očistíme a nakrájíme na proužky, stejně tak žampiony.
Na pánvi rozehřejeme olej a přidáme nakrájenou cibuli, kterou necháme zesklovatět. Potom přidáme játra a zprudka opečeme. Přidáme kmín, kečup, papriku i žampiony. Nakonec játra dochutíme sójovou omáčkou, podlijeme smetanou a dusíme doměkka.
Hotová pravá italská játra podáváme s hranolky nebo rýží.
500g kuřecích jater opláchneme vykrájíme žilky a pokrájíme na kousky.1 větší cibuli oloupeme a na drobno posekáme,jednu menší papriku opláchneme a nakrájíme na tenké proužky,připravíme si do misky koření: drcený černý pepř,drcený kmín,červenou práškovou papriku,špetku koriandru,špetku zázvoru,smícháme .dále si připravíme necelý dcl bílého vína,kečup sladký a sojovou omáčku.
na oleji zpěníme cibulku přidáme proužky paprik,a po 3minutách přidáme játra,po chvilce přidáme koření chvíli necháme podusit a přidáme sojovou omáčku promícháme a přidáme bílé víno necháme chvilku povařit aby se vyvařilo víno.Podáváme s hranolkama a kdo chce i tatarka.