Pravá čokoládová pěna

Lehká, nadýchaná pěna pro rodinné příležitosti i výjimečné slavnosti.


4.630x
0
1×

Postup přípravy

Ve velkém teflonovém hrnci rozšleháme žloutky, mléko a cukr, dokud se nepromísí. Směs posypeme želatinou a necháme 5 minut stát, aby želatina trochu změkla. Přimícháme strouhanou čokoládu. Na mírném ohni za častého míchání dřevěnou měchačkou asi 15 minut zahříváme, dokud se želatina úplně nerozpustí, čokoláda neroztaje a směs nezhoustne tak, že obaluje měchačku. Nesmí se vařit, jinak se tvoří žmolky. Hotovou směs přikryjeme a uložíme do chladničky asi na 1,5 hodiny za občasného míchání, dokud neztuhne tak, že při ukápnutí z vařečky vytváří drobné kopečky. Ve středně velké míse ušleháme tuhou šlehačku a lehce ji vmícháme do čokoládové směsi. Pěnu přelijeme do 8 - 10 malých misek nebo do 1 velké servírovací mísy, přikryjeme a uložíme do chladničky na 4 hodiny, až pěna ztuhne Před podáváním ozdobíme pravou čokoládovou pěnu šlehačkou a nasekanými pistáciemi
user-icon

autor šárík


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pravá čokoládová pěna

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena