Povidlové kuřecí roládky

Zvláštní chuť tohoto vydatného pokrmu vás okouzlí a přitom jde o jídlo zcela jednoduché.


3.0222x
60 min
1×

Postup přípravy

Kuřecí prsa očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Pak je podélně nařízneme, abychom z nich měli větší plát. Každý plát masa okořeníme grilovacím kořením a mletým pepřem, ale pouze z jedné strany - naříznuté. Pak pláty jemně potřeme prsty namočenými v sójové omáčce. Povidla si lžičkou trochu utřeme a pomažeme jimi okořeněnou stranu masa.

Na připravené plátky masa klademe nejprve plátky slaniny a šunky. Na každý plát položíme polovinu trojúhelníčku sýra. Pak maso zarolujeme, sepneme jehlami nebo sponami na závitky, případně použijeme jen párátka. Nakonec maso z vnější strany okořeníme grilovacím kořením, pepřem a špetkou soli.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka.

V hrnci s poklicí rozehřejeme olej a roládky ze všech stran zprudka orestujeme. Přidáme cibuli a vše ještě chvilku restujeme, než cibule zesklovatí. Pak přidáme povidla, zbytek sójové omáčky a třetinu vývaru. Základ omáčky promícháme metličkou, hrnec přiklopíme poklicí a necháme vše dusit. Podle potřeby směs podléváme vývarem a maso pravidelně otáčíme. Maso dusíme doměkka.

Když je maso měkké, přidáme do omáčky máslo. Pokud nám zůstal vývar, rozmícháme v něm solamyl a omáčku jím zahustíme. Jestli vývar nezůstal, použijeme trochu vody. Omáčku necháme provařit do zhoustnutí.

Hotové rolády podáváme přelité omáčkou. Vhodnou přílohou je bramborová kaše nebo pečené či restované brambory.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Povidlové kuřecí roládky

Zpět na recept