Pórkový koláč

Pórkovo-sýrová směs na listovém těstě. Dobrý teplý i studený.


4.423x
45 min
2×

Ingredience

2 ksvejce
2 kscibule
1 kelímeksmetana
2 kspórek
1 balíčeklistové těsto
150-200 ganglická slanina
200 gtvrdý sýr

podle chuti

olej
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Pórek si nakrájíme na nudličky nebo půl měsíčky a cibuli na kostičky. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky. Sýr nastrouháme nahrubo. Pórek a cibuli společně na pánvičce na troše oleje podusíme. Až pórek s cibulkou lehce zprůhlední, odstavíme. Přimícháme na nudličky nakrájenou anglickou slaninu. Do misky k nastrouhanému sýru přidáme vejce, smetanu, sůl a pepř. Dobře smícháme. Rozválíme si listové těsto na velikost menšího pekáčku. Do něj si připravíme pečící papír a těsto dobře vložíme, zvedneme i přes okraje. Na pánev k teplé směsi pórku, cibule a anglické slaniny přidáme směs sýra, vajec a smetany. Vše dobře promícháme. Směs rozprostřeme do pekáčku na připravené listové těsto. Pórkový koláč pečeme dozlatova na 210 °C cca 15 - 20 minut. Respektujeme zkušenosti s vlastní troubou. Upečený pórkový koláč necháme trochu vychladnout a můžeme se do něj pustit.
user-icon

autor Lubajsek


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pórkový koláč

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena