Pórková polévka s knedlíčky

Výtečná zelená polévka s masovými knedlíčky.


3.176x
45 min

Ingredience

sůl
500 gpórek
100 mlbílé víno
mletý bílý pepř
200 mlsmetana ke šlehání
50 gmleté maso
500 mlvývar z kostky
100 gměkký salám
1 plátekbílý chléb
čerstvý estragon
10 grostlinné máslo
cayenský pepř

těsto

1 ksvejce
2 lžícezakysaná smetana

Postup přípravy

Pórek očistíme, omyjeme a rozpůlíme. Polovinu pokrájíme na proužky, zbytek na kostičky. Cibuli oloupeme a jemně posekáme. Na pánvi rozehřejeme tuk, přidáme kostičky pórku, cibuli a krátce podusíme. Pak zalijeme vývarem, vínem, smetanou a necháme 20 minut vařit.

Salám pokrájíme na kostky, spolu s masem, chlebem, vejcem a zakysanou smetanou dáme do mixéru a rozšleháme na hustou kaši. Ochutíme ji solí a pepřem. Několik snítek estragonu omyjeme, osušíme, nasekáme najemno a přidáme do směsi. Pomocí malých lžiček tvoříme nočky, které vkládáme do vroucí osolené vody a zaváříme asi 4 minuty.

Uvařenou polévku rozmixujeme, potom propasírujeme hustým sítem. Vzniklý krém dochutíme solí, pepřem a kajenským pepřem. Vsypeme proužky pórku a asi 2 minuty povaříme.

Nakonec do pórkové polévky vložíme uvařené a okapané knedlíčky a ihned podáváme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pórková polévka s knedlíčky

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena