Polévka pro děti od ukončeného 6. měsíce. Výborná! Jednoduchá příprava!
Hodnocení
3.5
/ 5 (8x)
Doba přípravy
30 min
Ingredience
Ostatní
Máslo1 lžička
Mléko150 ml
Mouka1 lžička
Voda350 ml
Pórek1 ks
Postup přípravy
Pórek důkladně očistíme a nakrájíme na kolečka. Pro své dítko kupuji všechnu zeleninu BIO nebo používám ze zahrádky na chatě.
Jednoduše si ukrojíme lžičku másla, rozehřejeme ji v kastrůlku. Přidáme připravený pórek a lehce ho opražíme. Přidáme vodu tak, aby byl pórek potopený. Vaříme doměkka. Jakmile je pórek měkký, slijeme vodu, jemně zaprášíme hladkou moukou (stačí lžička) a dolijeme BIO mlékem. Používám i kravské, když je v malém množství neuškodí, a v BIO kvalitě už vůbec ne. Doléváme podle potřeby a na závěr promixujeme podle preferencí dítěte.
Pórková polévka pro batolata je moc dobrá. Jen s ní opatrně, pokud máte děťátko náchylné na prdíky.
Dobrý den, ke kvalitě výrobků "BIO" se vyjadřovat nebudu (pokud je nemáte opravdu z vlastní zahrádky, krávy...atd). Ale co se týče kravského mléka, opravdu bych kladla důraz na množství - TROŠKA! A převařené (v polévce, v pudingu,...), ale určitě bych počkala alespoň do ukončeného prvního roku života dítěte. Do té doby bych používala klasické dětské mléko - to jest odstříkané mateřské nebo umělou výživu.
Ovšem co se receptu týká, s úpravou mléka a výměnou mouky za jemnou krupičku musím chválit, chválit a chválit. :)