Pomerančový moučník se skořicí

Jemný moučník s ovocnou chutí vonící po pomerančích a skořici. Recept na snadnou sladkost, kterou si vychutnáme u teplého čaje nebo u hrnku dobré kávy.


4.610x
35 min
1×

Postup přípravy

Z dobře očištěných a osušených pomerančů nastrouháme kůru. Z obou pomerančů vymačkáme šťávu, kterou podle potřeby přecedíme. Potřebujeme 180 ml čisté šťávy.

Změklé máslo utřeme s cukrem a ke vzniklé hmotě zašleháme vejce. K vyšlehané hmotě přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru a šťávu, mletou skořici (podle chuti) a naposledy prosátou mouku s práškem do pečiva.

Dobře ušlehané těsto uhladíme v tukem vymazané a moukou vysypané formě s průměrem 22 - 24 cm. Pomerančový moučník pečeme asi 20 - 25 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

Pomerančový moučník se skořicí po vychladnutí ozdobíme cukrem moučka a podáváme u kávy a čaje.
user-icon

autor Samman


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pomerančový moučník se skořicí

Zpět na recept