Recept na pomerančový džus, výborný v létě, kdy se potřebujeme něčím dobrým zchladit.
Hodnocení
3.4
/ 5 (8x)
Doba přípravy
30 min
Ingredience
Ostatní
Cukr1/2 kg
Voda7 l
Pomeranč1 ks
Kyselina citronová4 lžičky
Postup přípravy
Použijeme větší pomeranč bez jader, dobře očištěný. Ten vaříme asi 20 minut v papiňáku v 1 litru vody.
Zvlášť si svaříme zbytek vody s cukrem a kyselinou citronovou.
Pomeranč rozmixujeme a smícháme se svařenou vodou. Necháme vychladit.
Domácí pomerančový džus můžeme ihned koštovat.
inu.. když jsem byl malý tak jsme se občas s kamarádama scházeli a maminka jednoho z nich dělala tenhle džus.. Nemáte potuchy kolik jsme ho dokázali vypít. A zdraví, no tenkrát nikdo " bio " neřešil. Pokud si nekdo z těch co tu dští síru přečtou co všechno se ukrývá v lahvi dnešních " zdravých " produktů.. darmo mluvit. Jo, jen tak na okraj, z grepu to jde taky...
alča
Re: pomerančový džus
opravuji recept toho cukru 1/2 kg
alča
pomerančový džus
mám již velmi starý recept. kůra z 5 pomerančů,3 dkg kyseliny citronové,1/2 krystal.cukru.Opranou kůru 2x umeleme,zalijeme 1 l stud.vody.2 l vody svaříme s cukrem.vylouhovanou kůru rozmixujeme a spojíme s vychladlou cukrovou vodou.procedíme do lahví.pozn.mixuji i z vodou ve které se louhovalo
agamemon
pomerančový džus
Davám ještě půl kg mrkve a 2 pomeranče,3/4 kg cukru,mrkev rozvařit,kyselina by odpovidala.je toho celkem10 litrů.Výborný!