Pomerančový dort

Sváteční dort s chutí mandlí a s vůní pomerančů.


4.812x
120 min

Postup přípravy

Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Čtyři vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Jeden pomeranč důkladně omyjeme a nastrouháme z něj kůru. Pak z něj vymačkáme šťávu.

Do mísy rozklepneme zbylá dvě vejce. Přidáme žloutky, cukr a pomerančovou šťávu a kůru. Vše vyšleháme do pěny. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Sníh spolu s hrubou moukou lehce zapracujeme do pomerančové pěny. Těsto nalijeme do připravené formy a pečeme v dobře rozehřáté troubě. Upečený korpus vyklopíme z formy a necháme vychladnout.

Mezitím si připravíme krém. Z mléka a mouky uvaříme kaši a částečně prochladlou ji vmícháme do rozšlehaného másla s cukrem. Nakonec přidáme rum a mleté loupané mandle.

Vychladlý korpus rozkrojíme na tři pláty, potřeme krémem a celý dort potřeme i dokola.

Na polevu dohladka rozmícháme prosátý cukr s vodou a citronovou šťávou. Povrch pomerančového dortu polijeme polevou a dort ozdobíme krémem podle vlastní fantazie. Nakonec dort dozdobíme dílky pomeranče a lupínky mandlí.

Pomerančový dort necháme ztuhnout a můžeme začít slavit.
user-icon

autor konko


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pomerančový dort

Zpět na recept