Polvorónes

Tradiční španělské vánoční cukroví (takové sušenečky), vhodné pro každou příležitost. Klidně jako dobrota k nedělní kávě. Recept je jednoduchý a levný.


3.0327x
60 min

Postup přípravy

Máslo a rostlinný tuk necháme v teple změknout. Mírně jej rozšleháme a po troškách do něj vmícháváme cukr a 1 lžičku výtažku z mandlí (je možné přidat nadrobno nasekané mandle). Zamícháme a přidáme prosátou mouku. Ještě jednou promícháme, ale poté již nemícháme.



Z těsta tvoříme malé kuličky a skládá, je na vymaštěný plech nebo pečící papír. Na plechu je přitlačíme dlaní, aby vznikly placičky (velikosti malé sušenky). Vložíme do vyhřáté trouby na 175 °C a pečeme 20 až 25 minut.


Ozdobíme buď třešní nakrájenou na menší kousky nebo kouskem čokolády, na kterou můžeme ještě dát stříbrnou kuličku - cukrářské zdobení.
user-icon

autor Katrin


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Polvorónes

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Španělská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.