Polský Bigos

Velmi zajímavý polský recept plný vepřového masa a zelí.


2.91613x
160 min
1×

Postup přípravy

Osolené vepřové maso dusíme na sádle zpěněné cibulce téměř doměkka.

Hlávkové zelí nakrájíme na nudličky, osolíme, podlijeme trochou vody a vaříme bez pokličky do poloměkka. Odděleně uvaříme téměř doměkka kysané zelí.

Hlávkové a kysané zelí přidáme k masu, zalijeme vínem, přidáme na kostičky nakrájený a rozškvařený bůček, na kostky nakrájený salám a promícháme.

Bigos můžeme také zahustit světlou sádlovou jíškou. Hotový pokrm osolíme, okořeníme a na mírném ohni podusíme.

Polský Bigos podáváme s přílohou podle chuti.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Polský Bigos

Zpět na recept