Polský Bigos

Velmi zajímavý polský recept plný vepřového masa a zelí.


2.91613x
160 min
1×

Ingredience

sůl
majoránka
1 kscibule
40 gsádlo
200 gsalám
bobkový list
0.5 sklenkybílé víno
400 gbílé zelí
500 gvepřové maso
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
400 gkysané zelí
100 guzený bok

Postup přípravy

Osolené vepřové maso dusíme na sádle zpěněné cibulce téměř doměkka.

Hlávkové zelí nakrájíme na nudličky, osolíme, podlijeme trochou vody a vaříme bez pokličky do poloměkka. Odděleně uvaříme téměř doměkka kysané zelí.

Hlávkové a kysané zelí přidáme k masu, zalijeme vínem, přidáme na kostičky nakrájený a rozškvařený bůček, na kostky nakrájený salám a promícháme.

Bigos můžeme také zahustit světlou sádlovou jíškou. Hotový pokrm osolíme, okořeníme a na mírném ohni podusíme.

Polský Bigos podáváme s přílohou podle chuti.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Polský Bigos

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Polská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena