Polská hrachová polévka

Hrachové polévky jsou dělány na různé způsoby. Tahle polévka se dělá v Polsku.


3.1138x
75 min

Postup přípravy

Dáme vařit hrách s hovězím masem doměkka. Mezitím si nakrájíme cibuli a utřeme česnek. Uvařené maso pak vyjmeme a hrách propasírujeme. Uvařené maso, klobásu a anglickou slaninu nakrájíme na malé kostičky.

Z tuku a mouky si připravíme jíšku, přidáme nakrájenou cibuli a utřený česnek a vše zalijeme vývarem z hrachu a vodou. Přidáme uvařený hrách, osolíme, opepříme a povaříme.

Nakonec do hrachové polévky vmícháme nakrájené maso, klobásu a anglickou slaninu.

Polskou hrachovou polévku podáváme s tmavým chlebem.
user-icon

autor Jovi


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Polská hrachová polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Polská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.