Polévka z uzeného masa, krup a česneku

Další z klasických českých polévek najde své uplatnění jistě v nejedné domácnosti.


3.483x
35 min

Postup přípravy

Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na drobné kostičky. Česnek oloupeme a utřeme se solí.

Kroupy několikrát důkladně propláchneme, zalijeme vroucí vodou a dusíme do měkka.

Do uzeného vývaru dáme kostičky zeleniny, lístek libečku a vaříme do měkka. Potom přidáme na nudličky nakrájené uzené maso, česnek se solí, okořeníme a vmícháme hotové kroupy.

Na talířích sypeme drhnutou majoránkou a podáváme.
user-icon

autor admin_hela


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Polévka z uzeného masa, krup a česneku

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.