Recept na polévku, která skvěle zahřeje v sychravých podzimních dnech.
Hodnocení
5.0
/ 5 (2x)
Doba přípravy
60 min
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Čerstvý koriandr
Ostatní
Cibule2 ks
Mrkev400 g
Olivový olej4 lžíce
Čerstvý zázvor50 g
Zeleninový vývar900 ml
Kokosové mléko300 ml
Chilli vločky1-2 špetky
Dýně Hokaido600 g
Postup přípravy
Dýni omyjeme, vydlabeme a i se slupkou nakrájíme na kostky. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na hranolky či kolečka. Cibuli se zázvorem oloupeme, obojí nasekáme nadrobno.
Dýni s mrkví poklademe na plech, posypeme solí a pokapeme olivovým olejem (asi 1 lžíce). Dáme péct na 30 minut při 180 °C.
Cibuli se zázvorem necháme orestovat ve velkém hrnci na zbylém oleji. Přidáme pečenou dýni s mrkví, zalijeme vývarem a přivedeme k varu.
Poté polévku odstavíme a rozmixujeme tyčovým mixérem. Znovu přivedeme k varu, přilijeme kokosové mléko, ochutíme solí, chilli vločkami a krátce povaříme.
Polévku z pečené dýně a mrkve podáváme horkou a posypanou čerstvým koriandrem.