Polévka z koroptve

Koroptev není běžnou součástí našich jídelníčků, přesto je její maso velmi chutné a polévka z ní je výtečná.


2.6103x
60 min

Postup přípravy

Slaninu nakrájíme na nudličky. Zeleninu očistíme a nastrouháme nahrubo. Koroptev rozčtvrtíme. Housku nakrájíme na kostičky.

Slaninu na pánvi rozpustíme. Přidáme nastrouhanou zeleninu a krátce osmahneme. Vložíme koroptev, opečeme ji a zalijeme vroucí vodou. Pod pokličkou vaříme doměkka.

Mezitím si na pánvi osmahneme kostičky housky.

Měkké čtvrtky koroptve vyjmeme, pouze z jedné okrájíme maso, nasekáme na jemno a vrátíme zpět do polévky. Zbylé maso použijeme například na přípravu pomazánky.

Polévku z koroptve podáváme s osmaženou houskou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Polévka z koroptve

Zpět na recept