K nedělnímu obědu byla kachna a zbyl z ní jen pekáč šťávy a obrané kosti. Využijeme to tedy k přípravě polévky.
Hodnocení
2.9
/ 5 (130x)
Doba přípravy
75 min
Ingredience
Ostatní
Sůl
Máslo50 g
Brambory
Cibule1 ks
Celer1/2 ks
Pažitka
Mrkev1 ks
Petržel1 ks
Kapusta1/3 ks
Hladká mouka 1 lžíce
Mletý bílý pepř
Kosti z pečené kachny
Výpek z kachny
Postup přípravy
Kosti z upečené kachny roztlučeme. Horkou vodou vypláchneme pekáč po kachní pečeni a v této vodě vyvaříme připravené kosti.
Vývar přecedíme na očištěnou zeleninu, osolíme, opepříme a uvaříme zeleninu téměř do měkka.
Vmícháme jíšku připravenou z másla a mouky, krátce povaříme a podáváme ozdobené sekanou pažitkou.
A z čeho myslíte, že se dělá vývar? Jen třeba z kachních prsíček? To by tedy ten vývar byl pěkný chudáček. Každý kuchař i začátečník Vám řekne, že z předpečených kostí se do vývaru uvolňuje mnohem lépe chuť a vývar je tak vydatnější. Mnoho úspěchů při vaření.
PS: Vývar je základ kuchyňského umu.
Alfabeta
Komentář k receptu Polévka z kachních kostí
Kosti netluču, ale dlouze vařím. Udělá se tím perfektní základ. Podívejte se do starších kuchařek, bylo to naprosto běžné. Dříve lidé využili prakticky vše, maso mělo jinou hodnotu.