Vaření.czReceptyPolévka z jehněčího masa a luštěnin

Polévka z jehněčího masa a luštěnin

Polévka, jejímž základem jsou různorodé luštěniny.


3.0140x
60 min

Ingredience

1 ksvejce
1 kscibule
1 kspetržel
40 gfazole
40 gčočka
40 ghrášek
1 lžícehladká mouka
2 lžíceolej na smažení
80 ghrášek sterilovaný
200 gjehněčí maso

podle chuti

3 stroužkyčesnek
sůl
1 lmasový vývar
citronová šťáva
mletý černý pepř

Postup přípravy

Luštěniny namočíme den předem do vody. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Petržel oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Maso podle potřeby očistíme a nakrájíme na kostičky. Na oleji osmahneme cibuli a česnek, přidáme kostičky petržele a maso. Základ polévky osolíme, okořeníme a vše trošku opražíme. Přidáme vývar, postupně hrách, fazole, čočku i s vodou, ve které se máčely a vaříme doměkka. Před koncem varu přidáme sterilovaný hrášek. V troše vody rozmícháme vejce s trochou mouky a citronovou šťávou. Směsí zahustíme polévku a ještě chvíli povaříme. Nakonec polévku z jehněčího masa a luštěnin dochutíme solí, popřípadě kořením do polévky. Polévka by měla být hustá.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Polévka z jehněčího masa a luštěnin

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena