Polévka z jehněčího masa a luštěnin

Polévka, jejímž základem jsou různorodé luštěniny.


3.0140x
60 min

Postup přípravy

Luštěniny namočíme den předem do vody. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Petržel oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Maso podle potřeby očistíme a nakrájíme na kostičky.

Na oleji osmahneme cibuli a česnek, přidáme kostičky petržele a maso. Základ polévky osolíme, okořeníme a vše trošku opražíme. Přidáme vývar, postupně hrách, fazole, čočku i s vodou, ve které se máčely a vaříme doměkka.

Před koncem varu přidáme sterilovaný hrášek. V troše vody rozmícháme vejce s trochou mouky a citronovou šťávou. Směsí zahustíme polévku a ještě chvíli povaříme.

Nakonec polévku z jehněčího masa a luštěnin dochutíme solí, popřípadě kořením do polévky. Polévka by měla být hustá.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Polévka z jehněčího masa a luštěnin

Zpět na recept