Dýni oloupeme, rozkrojíme a vydlabeme. Nakrájíme ji na klínky a naskládáme na pečící papír na plech. Na plech k dýni přidáme 2 jablka, která jsme oloupali a rovněž nakrájeli na klínky, polovinu větší cibule nakrájenou na větší proužky a 5 - 7 oloupaných celých stroužků česneku. Vše pokapeme olivovým olejem a dáme péct do trouby. Zeleninu pečeme 20 - 30 minut při 180 °C.
Mezitím druhou půlku cibule nakrájíme nadrobno a necháme na másle zesklovatět.
Do hrnce s drůbežím nebo hovězím vývarem přidáme v troubě upečenou dýni, jablka, cibuli, česnek i olivový olej, který se nám podaří posbírat z pečícího papíru.
Dále do hrnce přidáme na másle zesklovatěnou cibuli, asi 3 cm na jemné plátky nakrájeného zázvoru, nadrobno nakrájenou červenou feferonku, zelenou kari pastu a plechovku kokosového mléka. Podle chuti osolíme. Chvíli vše v hrnci povaříme a přidáme ještě trochu mletého muškátového oříšku.
Polévku z dýně necháme částečně vychladnout a poté vše v hrnci rozmixujeme tyčovým
mixérem.
Na talíři polévku z dýně a kokosového mléka dozdobíme zelenou petrželkou nebo koriandrem, můžeme přidat i na olivovém oleji nebo másle opražená dýňová semínka.
Obvykle se dýně hokaido neloupe, proto záleží na vás, zda se budete přesně držet receptu. Podle tohoto receptu připravíme cca 3 l dýňové polévky.