Polévka se sedlinou

Klasika české kuchyně, recept i pro začátečníky.


5.01x
60 min

Ingredience

0.5 ksceler
1-2 ksmrkev
0.25 ksbrokolice
500 gmaso na vývar

příloha

olej
sůl
2 ksvejce
muškátový oříšek

Postup přípravy

Připravíme si vývar z jakéhokoliv masa. Doporučuji krůtí krky. Do vývaru dáme nakrájenou mrkev, celer nastrouhaný najemno. Seřízneme trochu vrcholků brokolice a přidáme je. Polévku asi 5 minut povaříme, až zelenina změkne a "pustí" vůni.

Mezitím rozšleháme vejce se špetkou muškátového oříšku a solí. Z vejce připravíme omeletu. Tu nakrájíme na nudličky nebo jiné tvary.

Nakrájenou omeletu rozdělíme do talířů, zalijeme připravenou polévku a je hotovo. Polévku se sedlinou ihned podáváme.
user-icon

autor Elík


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Polévka se sedlinou

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.