Polévka s vejci a citronem

Polévka v netradiční kombinaci.


2.9852x
20 min

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Vývar přivedeme k varu. Do vařícího vývaru dáme na 10 minut vařit rýži. Žloutky šleháme s jednou polévkovou lžící vody do pevné pěny. Z citronu vymačkáme šťávu a přidáme ke žloutkům. Do vaječné směsi zašleháme několik lžic horkého vývaru. Směs za pravidelného míchání postupně přiléváme zpět do vývaru. Polévku s vejci a citronem dáme na mírně rozehřátou plotýnku asi na 1 - 2 minuty. Polévka se nesmí vařit. Polévku s vejci a citronem ihned podáváme.
user-icon

autor 59

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Polévka s vejci a citronem

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena