Polévka s vejci a citronem

Polévka v netradiční kombinaci.


2.9852x
20 min

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.

Vývar přivedeme k varu. Do vařícího vývaru dáme na 10 minut vařit rýži.

Žloutky šleháme s jednou polévkovou lžící vody do pevné pěny. Z citronu vymačkáme šťávu a přidáme ke žloutkům. Do vaječné směsi zašleháme několik lžic horkého vývaru. Směs za pravidelného míchání postupně přiléváme zpět do vývaru.

Polévku s vejci a citronem dáme na mírně rozehřátou plotýnku asi na 1 - 2 minuty. Polévka se nesmí vařit.

Polévku s vejci a citronem ihned podáváme.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Polévka s vejci a citronem

Zpět na recept