Polévka s vejcem a citronem

Toto je jedna z nejznámějších řeckých polévek, pro větší sytost přidejte kousky kuřecího masa.


3.0827x
35 min

Postup přípravy

Vývar přivedeme k varu, přidáme rýži a vaříme asi 10 minut. Mezitím asi 3 minuty šleháme žloutky s jednou lžící vody do jemné pěny. Do pěny vymačkáme šťávu z citronu, šleháme asi minutu a přidáme několik lžic horkého vývaru. Vaječnou směs za stálého míchání nalijeme do vývaru. Polévku postavíme zpět na plotnu a chvíli mícháme, polévka se nesmí už vařit.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Polévka s vejcem a citronem

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Řecká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.