Z uvedených ingrediencí vypracujeme knedlíčky uvaříme se zeleninou ve vývaru a podáváme s osmaženým pečivem, můžeme použít i topinkovač.
Hodnocení
2.4
/ 5 (89x)
Doba přípravy
20 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Náplň
Vejce1 ks
Strouhanka3 lžíce
Cibule1 ks
Mrkev1 ks
Krupice2 lžíce
Kvasnice2 kostky
Koření harmonie1 lžíce
Celer1 ks
Menší petržel1 ks
Postup přípravy
Zpěníme na másle cibulku dosklovata. Přidáme kostky kvasnic,rozpustíme, přidáme vejce, petržel nať, krupici, majoránku, koření harmonii a potom stáhneme z ohně, nakonec až je vše vychadnuté přidáme strouhanku dle potřeby a tvoříme kuličky.
Postavíme vývar s harmonií, nebo vegetou a přidáme nakrájeno zeleninu povaříme 10 minut a pak přidáme knedlíčky, dovaříme až vyplavou nahoru, dochutíme a podáváme s kostkami osmaženého bílého pečiva.
Dobrou chuť!
Proč tolik kořenící směsi? Do knedlíčků stačí sůl, pepř, špetka kypřícího prášku (používám Natural bez fosfátu) a hlavně stroužek česneku, pak je to ono.
Kvasnice rozpustím do růžova na másle (příště zkusím do skupenství knedlíku podle Karin), v míse navlhčím mlékem strouhanku (ze dvou rohlíků), rozmíchám s vajíčkem, přísadami, teplými kvasnicemi a lžičkami rychle vykrajuji nedokonalé knedlíčky, přidávám do polévky a asi 5 minut vařím.
Když chcete rychlovku, polévka bude určitě lepší a zdravější ze zmrazené zeleninové směsi, než z prášku (hlavně aby v ní byl pórek, ten si s kvasnicemi rozumí). Dobrou chuť!
karin
Možná je jen chybně napsaný recept.
Droždí nestačí jen rozpustit, ale míchat na plotně tak dlouho, dokud se netvoří na vařečce knedlík. Pak přidám strouhanku a do méně horké směsi vejce. Když se droždí jen rozpustí, je nevábného pachu a pro mnohé nepoživatelné.