Silná kotlíková polévka, kterou můžeme podávat i s rýží, těstovinami i chlebem.
Hodnocení
3.8
/ 5 (146x)
Doba přípravy
90 min
Ingredience
Ostatní
Slanina100 g
Česnek2 stroužky
Olej2 lžíce
Sůl
Petrželka
Cibule200 g
Tymián1 lžička
Mrkev200 g
Bobkový list1 ks
Červené víno250 ml
Masový vývar700 ml
Paprika červená2 ks
Hovězí péro500 g
Postup přípravy
Maso očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na 3 cm kousky. Slaninu nakrájíme na kostičky. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka.
Ve větším hrnci rozehřejeme olej. Přidáme slaninu a necháme ji trochu zasmažit, aby pustila tuk.
Pak přidáme maso a za častého míchání ho zprudka restujeme.
Přidáme cubuli a vše smažíme, dokud cibule nezačne zlátnout.
Do základu vlijeme víno a vývar a necháme vše vařit.
Česnek oloupeme, nakrájíme na kostičky a spolu s bobkovým listem a tymiánem jej přidáme do polévky. Mírně ji osolíme, přikryjeme poklicí a necháme vařit.
Mrkve očistíme a nakrájíme na silnější plátky. Papriky očistíme a nakrájíme a na nudličky. Z
hruba 30 minut před dovařením do polévky přidáme mrkve a asi 10 minut před dovařením do polévky přidáme papriky.
Hotovou polévku ochutíme a podáváme ozdobenou petrželkou.