Polévka minestrone

Recept na klasickou italskou polévku.


4.619x
90 min
1×

Ingredience

1 stroužekčesnek
250 gbrambory
1 kscibule
150 gcuketa
150 gmrkev
5 lžicolivový olej
1 lžícesekaná petrželka
1 lhovězí vývar
125 gcelerová nať
420 gloupaná rajčata
420 gsterilované fazole canelonni

podle chuti

sůl
parmazán
mletý černý pepř

Postup přípravy

Zeleninu očistíme. Cibuli, cuketu a mrkev nakrájíme na kolečka, česnek prolisujeme, celerovou nať nasekáme. Brambory nakrájíme na kostičky.

V hrnci rozehřejeme olej, vložíme cibuli a česnek a smažíme 5 minut, dokud cibule nezměkne. Přidáme brambory a smažíme ještě 5 minut. Poté přidáme mrkev, celerovou nať a cuketu a smažíme dalších 5 minut. Přilijeme hovězí vývar, přidáme rajčata a sýrovou slupku z parmazánu. Polévku přivedeme k varu a pod pokličkou vaříme asi 1 hodinu. Je-li polévka příliš hustá přidáme vývar. Do minestrone přidáme sekanou petrželku a fazole cannelini a zahříváme ještě 10 minut. Před podáváním vyjmeme sýrovou kůrku, osolíme, opepříme.

Polévku minestrone podáváme s křupavým chlebem.
user-icon

autor Kveta


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Polévka minestrone

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.