Pohanku propláchneme, přebereme a zalijeme vroucí vodou. Přidáme špetku bylinkové soli a pepře, uložíme do tepla a necháme přes noc bobtnat. Ráno bude pohanka hotová, je to nejšetrnější způsob přípravy.
Čočku propláchneme, povaříme v osolené vodě doměkka (obvykle stačí 10 minut) a scedíme ji.
Na másle (můžeme dát i více než 2 lžíce) dozlatova osmahneme očištěnou a pokrájenou jarní cibulku, přidáme čočku, pohanku a dobře promícháme. Vše dochutíme prolisovaným česnekem a majoránkou. Podle potřeby ještě okořeníme a osolíme.
Pohanku s červenou čočkou ihned podáváme jako lehký a zdravý hlavní chod.
Chtěl jsem něco z pohanky. Našel jsem tento recept. Majoránka doma nebyla, tak jsem použil arabské koření Raz El Hanout, které si vozím z Francie. I bez majoránky to je to výborné jídlo!!! Kdybych neměl Raz El Hanout, tak bych dal nějaké Kari koření ( indické Masala) možná i grilovací koření, nebo jen rozmarýn. Je to prostě jedno. Kombinace červení čočka + pohanka je super!!!
stavros666
pohanka s červenou čočkou
Nejsem sice vegetarián,ale toto jídlo ,mě i ostatním velice chutnalo.Lehoučké,rychlé na přípravu a chutné...nemusí být stále něco masitého a vejce jsou také bílkovina.Posílám též fotografie tohoto papů a přeji všem dobrou chuť....///
Helus
pohankovy obed
Receptik sa mi velmi paci,uz aj ukladam do kucharky.Uz teraz viem,ze mi bude chutit.