Podžárka s jablky

Tento recept k nám doputoval až z Ruska! Nudličky vepřové kýty podušené s jablky.


3.0684x
45 min

Postup přípravy

Vepřovou kýtu očistíme a nakrájíme na plátky, které naklepeme a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky či nudličky. Jablka oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na hranolky.

Maso prudce opečeme na pánvi s trochou oleje, přidáme cibulku, zaprášíme moukou a necháme opéct. Přidáme jablka, zalijeme masovým vývarem a vše dusíme doměkka. Podle potřeby dosolíme či jinak okořeníme.

Podžárka s jablky nejlépe chutná s opečenými brambory, rýží nebo noky.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Podžárka s jablky

Zpět na recept