Cukroví u nás zvané hastrmánci, peču s přestávkami 40let, těsto do studené vody ponořuji jen na dvě hodiny, po vyjmutí osuším řádně papírovou utěrkou, dříve bavlněnou utěrkou. Vyválet plát 0,5cm silný, rádlen nakrájím čtverečky pěkně naskočí, uvnitř jsou duté, křehké ihned, tak nepéct dopředu. Dříve se peklo i na svatby. Na 2 dkg čerstvého droždí 3-4 pol. lžíce mléka, 25dkg hladké mouky, 13dkg tuku. Horkovzduchem na 170 stupňů, cukroví je po upečení bílé, nečekejte na zrůžovění, to by už bylo připálené.
Tereza
"Vysušíme těsto?"
Dobrý den,
prosím, jakou " technologií " to těsto vysoušíte? Loni jsem podvodnice dělala, to mokré těsto je vážně takové slizké a nedá se s ním moc dělat, takže se to napřed chvíli lepí, kousky toho povrchu postupně opadají a zbytek už je docela normální, i když drobivé, těsto.
Takže tahle vaše věta mě zaujala - jak to děláte? Díky za tipy :)
Alena
Komentář k receptu Podvodnice
Nevím co jsem udělala špatně, ale po 14 hod ve studené vodě v hrnci (teplota v místnosti asi 17 °C) se těsto rozpadlo. Co jsem udělala za chybu? Děkuju za případnou odpověď. Alena.
Hindrak
Podvodnice
Moc dobré cukroví,dělá se
u nás už 3
generace.vynikající,rozplív
á se na jazyku. Musím ho
pokaždé schovávat,jinak nic
nezbyde na vánoční stůl
Zajímavé komentáře
Re: "Vysušíme těsto?"
"Vysušíme těsto?"
Komentář k receptu Podvodnice
Podvodnice