Plzeňské vepřové

Když se řekne Plzeň, většina lidí si vybaví pivo. I tento pokrm je připravovaný s chmelovým mokem.


2.975x
45 min

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Maso očistíme a nakrájíme na kostky.

V kastrolu rozpustíme sádlo a cibuli na něm osmahneme dorůžova. Přidáme vepřové, osolíme, přidáme kmín a maso restujeme, aby se ze všech stran zatáhlo. Pak jej podlijeme vývarem a přikryté dusíme doměkka. Podle potřeby přiléváme vroucí vodu.

Zatím chléb nakrájíme na kostičky a dáme jej rozmočit do piva. Dušené maso vyjmeme, do šťávy dáme chléb namočený v pivu, společně provaříme a procedíme.

Maso vložíme zpět. Plzeňské vepřové podle chuti opepříme, osolíme a prohřejeme.

Plzeňské vepřové podáváme horké. Vhodnou přílohou jsou brambory, knedlíky nebo čerstvé pečivo.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plzeňské vepřové

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena