Plzeňské vepřové

Když se řekne Plzeň, většina lidí si vybaví pivo. I tento pokrm je připravovaný s chmelovým mokem.


2.975x
45 min

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Maso očistíme a nakrájíme na kostky.

V kastrolu rozpustíme sádlo a cibuli na něm osmahneme dorůžova. Přidáme vepřové, osolíme, přidáme kmín a maso restujeme, aby se ze všech stran zatáhlo. Pak jej podlijeme vývarem a přikryté dusíme doměkka. Podle potřeby přiléváme vroucí vodu.

Zatím chléb nakrájíme na kostičky a dáme jej rozmočit do piva. Dušené maso vyjmeme, do šťávy dáme chléb namočený v pivu, společně provaříme a procedíme.

Maso vložíme zpět. Plzeňské vepřové podle chuti opepříme, osolíme a prohřejeme.

Plzeňské vepřové podáváme horké. Vhodnou přílohou jsou brambory, knedlíky nebo čerstvé pečivo.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plzeňské vepřové

Zpět na recept