Plzeňské kuře

Chutná verze kuřete z Plzně.


4.636x
90 min
2×

Ingredience

sůl
vývar
80 gmáslo
100 gcibule
30 grozinky
1 kuře
2 dlpivo
pepř
400 gžemlovky

Postup přípravy

Kuře rozčtvrtíme, osolíme a opepříme. Cibulku očistíme a nasekáme. Cibuli podusíme na másle, přidáme kuře a opečeme. Kuře podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme doměkka. Když je kuře měkké, vyjmeme ho. Šťávu zahustíme žemlovkou namočenou v pivě, povaříme a procedíme na kuřecí maso. Přidáme namočené rozinky a plzeňské kuře znovu krátce podusíme. Plzeňské kuře podáváme se šťouchanými brambory.
user-icon

autor Ludvo

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Plzeňské kuře

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena