Plněný vepřový bůček

Recept na vynikající oběd pro gurmány.


2.610x
150 min

Ingredience

1.5 kgkysané zelí
1 kglibový bůček

podle chuti

5 dkgčesnek
10 dkgcibule

podle potřeby

sůl
hořčice
10 dkganglická slanina

na potření

majoránka
mletý černý pepř

náplň

20 dkgsalám

Postup přípravy

Bůček nařízneme. Vzniklou kapsu osolíme, potřeme hořčicí. Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme na kolečka. Smícháme je s kolečky salámu a směsí napěchujeme bůčkovou kapsu. Plněný vepřový bůček převážeme režnou nití podobně jako rolády.

Plněný vepřový bůček osolíme, opepříme a obalíme v majoránce. Dno zapékací mísy vysteleme anglickou slaninou, na kterou dáme vrstvu okapaného kysaného zelí. Položíme nachystaný bůček a opět proložíme kysaným zelím. Zelí dáme tolik, až maso úplně přikryjeme. Zapékací misku přiklopíme víkem nebo zakryjeme alobalem a dusíme asi 2 hodiny v troubě.

Plněný vepřový bůček podáváme s brambory.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plněný vepřový bůček

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.