Je to smažený plněný sýr, ale s malým obsahem tuku a bez smažení.
Hodnocení
4.5
/ 5 (126x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
3x
Ingredience
Ostatní
Vejce2 ks
Šunka15 dkg
Eidam15 dkg
Podle potřeby
Máslo na vymazání formy
Strouhanka na vysypání
Postup přípravy
Sýr nastrouháme, šunku nakrájíme na drobno.
Porcelánovou misku vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Na dno misky nasypeme strouhaný sýr, na něj nakrájenou šunku, rozklepneme vajíčko a zasypeme opět strouhaným sýrem.
Do plechu dáme vodu, asi do výše 1 cm, a postavíme do ní připravené misky. Plněný sýr z misky pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C 20 minut.
Plněný sýr z misky podáváme s hranolky a oblohou.
:) to vubec nevadi, ja s tim tak pocitam automaticky. Myslim, ze je tahle varianta dokonala pro bzl dietu. Kukuricna strouhanka se hodne sype..
Zuzka
Jelikož jsem doma měla málo eidamu, tak jsem přidala balkánský sýr. Nahoru jsem nasypala červenou papriku, ať to má trošku barvu a je to také pochoutka! Jinak skvělý nápad na rychlé a jednoduché jídlo!
perin
výborné
vyzkoušela jsem včera večer a je to určitě mnohem lepší, než sýr smažený. díky za skvělý tip, jinak už sýr dělat nebudu :-)
Korina
Re: Smažený" sýr bez smažení - verze II.
Dík za recept, určitě vyzkouším.
pandora
Smažený" sýr bez smažení - verze II.
Ingredience:
4 veliké čajové šálky nebo zapékací misky, 4 hermelíny (nebo syrečky), 150 g strouhané cihly, 150 g strouhaného měkkého salámu, 2 vejce, strouhanka
2 šálky =37g sýra, 37g strouh.měkkého salámu, 2 syrečky.
Popis přípravy:
Čajové šálky důkladně vymastíme (Herou či jakýmkoli podobným tukem) a velmi důkladně vysypeme strouhankou. Strouhaný sýr se salámem smícháme s vejci. Do každého šálku dáme na dno trochu směsi, na to položíme hermelín a opět zasypeme směsí. Šálky vyrovnáme do pekáčku s vysokým okrajem a do pekáče nalijeme vařící vodu. Pekáč přendáme do horké trouby a při maximální teplotě děláme 20 minut. Horké vyklepneme a podáváme s brambory a kečupem nebo tatarkou.
(Tohle je pochoutka pro ty, kdo milují sýr, ale nemohou moc smažená jídla :-). Jinak tohle jídlo má dvě výhody: sýr nemůže vytéct a navíc jídlo není prosáklé tukem...