Plněný kynutý závin

Toto je hlavně recept na těsto a přípravu závinu. Náplň může každý použít podle chuti a počtu strávníků. U nás se plní povidly nebo mákem.


4.717x
120 min
3×

Postup přípravy

V malé mističce si z mléka, droždí a cukru připravíme kvásek. Necháme jej vzejít.

Do mísy si prosijeme mouku, přidáme vejce, vzešlý kvásek a rozpuštěné vychladlé máslo. Vše důkladně propracujeme do těsta, zabalíme do utěrky a dáme asi na půl hodiny odpočinout do lednice.

Z odleželého těsta vyválíme dva obdelníky, které potřeme náplní, zabalíme je do závinů, potřeme rozšlehaným vejcem a asi 15 minut necháme na plechu odstát.

Troubu předehřejeme na 180 °C a záviny v ní upečeme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plněný kynutý závin

Zpět na recept