Plněný kynutý závin

Toto je hlavně recept na těsto a přípravu závinu. Náplň může každý použít podle chuti a počtu strávníků. U nás se plní povidly nebo mákem.


4.717x
120 min
3×

Postup přípravy

V malé mističce si z mléka, droždí a cukru připravíme kvásek. Necháme jej vzejít. Do mísy si prosijeme mouku, přidáme vejce, vzešlý kvásek a rozpuštěné vychladlé máslo. Vše důkladně propracujeme do těsta, zabalíme do utěrky a dáme asi na půl hodiny odpočinout do lednice. Z odleželého těsta vyválíme dva obdelníky, které potřeme náplní, zabalíme je do závinů, potřeme rozšlehaným vejcem a asi 15 minut necháme na plechu odstát. Troubu předehřejeme na 180 °C a záviny v ní upečeme.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Plněný kynutý závin

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena