Plněný květák

Je to rychlé, chutné, a přesto to vypadá elegantně.


3.07x
45 min

Postup přípravy

Na druhu sýru nezáleží, ale čím výraznější tím lépe. To samé platí i o uzenině. Uvaříme celý květák v osolené vodě - jen do poloměkka. Necháme vychladnout. Mezerami okolo košťálu plníme sýrem a uzeninou, tak aby tam bylo co nejméně volného místa. Seřízneme převyšující strany nad košťálem, aby se nám dobře obaloval. Po obalení v trojobalu osmažíme tak, že květák kutálíme pomalinku po pánvičce, aby byl všude dozlatova propečený obal. Když je všude dozlatova, tak ho vložíme do trouby a zprudka ještě asi 10 minut dopékáme. Jako příloha k plněnému květáku se hodí brambor, okurka či řepa jako zeleninová příloha.
user-icon

autor mamama

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Plněný květák

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena