Plněný kuřecí špalík

Recept na kuřecí maso v trojobalu plněné šunkou, sýrem, žampiony, červenou kapií a pažitkou.


4.471x
45 min

Postup přípravy

Kuřecí řízky podélně nakrojíme a po rozevření opatrně naklepeme. Musíme dát pozor, aby se maso neprotrhlo. Plátky masa pak z obou stran jemně nasolíme.

Připravíme si směs na plnění. Na široké straně struhadla si nastrouháme šunku a sýr. Žampiony scedíme a nakrájíme na malé kostičky stejně jako papriku. Nakonec přidáme pokrájenou pažitku, která jídlu dodá na barevnosti a přidá na chuti. Takto připravené suroviny dobře promícháme.

Na každý plátek dáme zhruba 2 - 3 polévkové lžíce směsi. Záleží na velikosti masa. To pak přeložíme a spojíme pomocí párátek tak, aby nám vznikly špalíky, které obalíme klasicky v trojobalu. Smažíme nejlépe ve fritovacím hrnci na slabší teplotě (asi 170 °C), zato delší dobu než klasické řízky, aby se nám maso dobře prosmažilo.

Jako příloha se hodí hranolky, americké nebo vařené brambory s máslem. Při servírování je dobré plněný kuřecí špalík v polovině rozkrojit a rozevřít, aby byla vidět barevnost plnění. Střed můžeme přesypat pórkem nakrájeným na tenké kroužky, což nám jídlo ještě víc nazdobí.
user-icon

autor bro.nka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plněný kuřecí špalík

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká