Plněný grapefruit

Nejen dobrý, ale nádherně vypadající předkrm, nebo chuťovka pro hosty


3.0136x
30 min

Ingredience

0.5 lžičkycukr
sůl
3 lžícemajonéza
4 ksgrapefruit
mletý bílý pepř
1 lžícesekaná pažitka
čerstvá máta
1 hrsthroznové víno
4 kspomeranč (menší)
200 gmražené krabí tyčinky
1 kelímekbílý jogurt netučný

na ozdobu

1 kskadeřavý salát

Postup přípravy

Grapefruity nejdříve důkladně vydrhneme, opláchneme a osušíme. Ostrým nožem vodorovně seřízneme horní půlky plodů a pomocí nože a lžíce z nich i ze spodní části vyjmeme dužinu. Vnitřní bílá slupka grepu je nepříjemně hořká a proto ji odstraníme. Pomeranče oloupeme a spolu s dužinou grepu a rozmrzlými krabími tyčinkami nakrájíme na stejně velké kousky. Z omytého hroznu otrháme kuličky. Do připravené misky vložíme nakrájené ovoce, krabí maso, kuličky vína, přidáme jogurt, majonézu, sekanou pažitku, lehce promícháme a podle chuti osladíme, opepříme a osolíme. Na talíře položíme opláchnutý a okapaný salát, na něj posadíme vydlabané půlky grapefruitů, naplníme je hotovým salátem, zdobíme lístky máty a dáme ještě na půl hodinky vychladit.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Plněný grapefruit

Zpět na recept
Druh jídla
Předkrmy
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena