Grapefruity nejdříve důkladně vydrhneme, opláchneme a osušíme. Ostrým nožem vodorovně seřízneme horní půlky plodů a pomocí nože a lžíce z nich i ze spodní části vyjmeme dužinu. Vnitřní bílá slupka grepu je nepříjemně hořká a proto ji odstraníme.
Pomeranče oloupeme a spolu s dužinou grepu a rozmrzlými krabími tyčinkami nakrájíme na stejně velké kousky. Z omytého hroznu otrháme kuličky.
Do připravené misky vložíme nakrájené ovoce, krabí maso, kuličky vína, přidáme jogurt, majonézu, sekanou pažitku, lehce promícháme a podle chuti osladíme, opepříme a osolíme.
Na talíře položíme opláchnutý a okapaný salát, na něj posadíme vydlabané půlky grapefruitů, naplníme je hotovým salátem, zdobíme lístky máty a dáme ještě na půl hodinky vychladit.