Plněný grapefruit

Nejen dobrý, ale nádherně vypadající předkrm, nebo chuťovka pro hosty


3.0136x
30 min

Postup přípravy

Grapefruity nejdříve důkladně vydrhneme, opláchneme a osušíme. Ostrým nožem vodorovně seřízneme horní půlky plodů a pomocí nože a lžíce z nich i ze spodní části vyjmeme dužinu. Vnitřní bílá slupka grepu je nepříjemně hořká a proto ji odstraníme.

Pomeranče oloupeme a spolu s dužinou grepu a rozmrzlými krabími tyčinkami nakrájíme na stejně velké kousky. Z omytého hroznu otrháme kuličky.

Do připravené misky vložíme nakrájené ovoce, krabí maso, kuličky vína, přidáme jogurt, majonézu, sekanou pažitku, lehce promícháme a podle chuti osladíme, opepříme a osolíme.

Na talíře položíme opláchnutý a okapaný salát, na něj posadíme vydlabané půlky grapefruitů, naplníme je hotovým salátem, zdobíme lístky máty a dáme ještě na půl hodinky vychladit.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plněný grapefruit

Zpět na recept