Plněný bůček

Recept na plněný bůček. Můžeme jej podávat teplý na slavnostní stůl i studený jen tak na chuť.


3.1101x
90 min

Postup přípravy

Vepřový bůček podle potřeby očistíme a opatrně do něj vyřízneme velkou kapsu. Bůček lehce osolíme, opepříme a necháme uležet.

Zatím si připravíme nádivku. Rohlíky nakrájíme na kostičky. Lehce je přelijeme mlékem. Uzené maso umeleme najemno a přidáme jej k rohlíkům. Směs okořením špetkou mletého muškátové oříšku, kmínem, solí a pepřem. Petrželku opereme, osušíme a nasekáme. Přidáme ji do nádivky a nakonec do směsi rozklepneme vejce. Nádivku lehce ale důkladně promícháme. Pokud je příliš řídká, přidáme podle potřeby strouhanku.

Připravenou nádivkou naplníme bůček. Plněný bůček zašijeme nebo zajistíme jehlami. Povrch (kůžičku) bůčku ozdobně nařízneme do čtverečků, pak bůček osolíme, opepříme, okmínujeme a vložíme do pekáčku. Podlijeme jej vodou nebo vývarem.

Troubu předehřejeme na 250 °C. Do vyhřáté trouby vložíme pekáč s plněným bůčkem a pečeme jej asi 30 minut. Pak teplotu snížíme asi na 180 °C a bůček dopečeme doměkka. Během pečení bůček přeléváme vypečenou šťávou a podléváme horkou tekutinou.

Upečený plněný bůček nakrájíme na porce. Podáváme jej s bramborovou kaší, vařenými brambory nebo jen tak s pečivem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plněný bůček

Zpět na recept