Vaření.czReceptyPlněné zelné závitky játry a masem

Plněné zelné závitky játry a masem

Recept na netradičně plněné zelné listy.


4.86x
90 min
1×

Ingredience

3 lžíceolej
3 lžícemáslo
150-200 mlhovězí vývar
1-2 lžícehotová jíška
8 kszelný list

náplň

12 plátkůslanina
1.5 kscibule
300 gmleté maso
200 gvepřová játra

podle chuti

sůl
majoránka
vegeta

Postup přípravy

Zelné listy krátce povaříme ve vroucí osolené vodě. Vyjmeme je a necháme okapat. Pokud obsahují listy silná "žebra", opatrně je z nich vyřízneme. Játra nasekáme na drobné kostičky nebo umeleme. Smícháme je s mletým masem, solí a špetkou vegety a majoránky. Na každý plátek zelného listu dáme plátek slaniny a masovou směs. Listy svineme do závitků a podle potřeby je zpevníme párátky. Zbylé plátky slaniny nakrájíme na nudličky. Cibule oloupeme a nasekáme najemno. V kastrolu rozehřejeme olej s máslem a vsypeme slaninu a restujeme ji, až pustí tuk. Pak přidáme cibuli a společně restujeme, až je cibule zlatavá. Vložíme závitky, zalijeme je vývarem, přiklopíme a dusíme asi 25 - 35 minut. Pak zelné závitky vyjmeme, uložíme do tepla a připravíme si omáčku. Omáčku zahustíme světlou hotovou jíškou a krátce povaříme. Vložíme zpět ohřát závitky a můžeme podávat. Plněné zelné závitky játry a masem podáváme horké. Přeléváme je omáčkou. Vhodnou přílohou je rýže, knedlíky nebo vařené brambory.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plněné zelné závitky játry a masem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Černohorská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena