Plněné žampionové kloboučky

Recept na vynikající plněné žampiony zapečené s parmazánem.


3.273x
45 min

Postup přípravy

Velké uzavřené kloboučky žampionů opereme, oloupeme a třeň odřízneme a nasekáme najemno. Hlavičky vyhloubíme, namočíme na 10 minut do mléka a osušíme. Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Šunku nakrájíme na drobné kostičky.

Hlavičky hub opatrně potřeme citronem a rychle v oleji na pánvi osmažíme.

V druhé pánvi rozehřejeme polovinu másla a vyškrábanou hmotu spolu s tření a cibulí podusíme. Přidáme šunku, promícháme se lžící hovězího vývaru. Touto směsí naplníme připravené kloboučky hub, posypeme strouhaným parmazánem a houskou, pokapeme zbylým rozpuštěným máslem.

Plněné žampionové kloboučky vložíme na pánev, ve které jsme hlavičky smažili, a rychle v troubě upečeme. Plněné žampionové kloboučky podáváme s rýží nebo restovanými těstovinami.
user-icon

autor Václav


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plněné žampionové kloboučky

Zpět na recept