2 ks | vejce |
120 g | strouhanka |
75 g | cibule |
1 dl | voda |
75 g | kapie |
pepř a sůl | |
300 g | hovězí zadní |
300 g | vepřový bok |
30 g | hladká mouka na vál |
60 g | rostlinný tuk na pečení |
75 g | měkký salám |
Maso nejprve odblaníme a umeleme. Mletá masa promícháme a zředíme trochu s vodou, přidáme pepř a sůl, strouhanou cibuli, strouhanku a vše ještě promícháme. Z hmoty tvoříme na pomoučněném válu tenké a široké placičky, na které do středu klademe kopičku míchaných vajíček a nakrájeným salámem a kapiemi.
Plátky přehneme, okraje stiskneme a dáme do tukem vymazaného pekáčku. Pečeme v troubě a během pečení podléváme vodou. K hotovému pokrmu použijeme jako přílohu například brambory, nebo těstoviny.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena