sůl | ||
1 ks | vejce | |
2 lžíce | strouhanka | |
1 ks | cibule | |
1 ks | mrkev | |
250 g | klobása | |
bílý pepř | ||
0.5 ks | paprika červená | |
0.5 ks | paprika zelená | |
- | muškátový oříšek mletý | |
1 kg | vykoštěné telecí hrudí | |
0.5 ks | paprika žlutá | |
2 lžíce | sekaná petrželová nať |
Telecí maso umyjeme pod tekoucí vodou a osušíme plátěným ubrouskem. Do masa opatrně nařízneme kapsu dlouhým a ostrým nožem. Maso necháme na prkýnku a zatím si omyjeme papriky, které důsledně zbavíme jádřinců a pokrájíme je na proužky. Opláchneme petrželku a nadrobno ji posekáme.
Vezmeme klobásy, nakrájíme je na menší kousky a smícháme s paprikou, petrželkou, vejcem a strouhankou. Lehce posypeme strouhaným muškátovým oříškem. Tuto náplň vložíme do kapsy v mase a otvor sešijeme silnou bílou nití. Takto připravené hrudí ještě potřeme solí a pepřem. Můžeme použít i koření podle chuti.
Očistíme cibuli a mrkev, nakrájíme na kolečka a rozložíme na dno pekáče. Na ně položíme hrudí a přikryjeme alobalem, který jsme z jedné strany potřeli olejem. Dáme do trouby péct na 50 až 60 minut. Průběžně podléváme (asi po 20 minutách) čistou vodou.
Hotovou pečeni vyjmeme z pekáče, odstraníme nit. Šťávu se zeleninou přecedíme. Maso naporcujeme, vložíme na předehřáté talíře a polijeme omáčkou.
Podáváme s opečenými bramborami.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena