Poměrně zdlouhavá a pracná příprava jídla má obvykle své epochální chuťové i vzhledové výsledky. Tento pokrm je tomu příkladem.
sůl | |
1 ks | vejce |
2 lžíce | strouhanka |
1 ks | cibule |
1 ks | mrkev |
250 g | klobása |
bílý pepř | |
0.5 ks | paprika červená |
0.5 ks | paprika zelená |
- | muškátový oříšek mletý |
1 kg | vykoštěné telecí hrudí |
0.5 ks | paprika žlutá |
2 lžíce | sekaná petrželová nať |
Telecí maso umyjeme pod tekoucí vodou a osušíme plátěným ubrouskem. Do masa opatrně nařízneme kapsu dlouhým a ostrým nožem. Maso necháme na prkýnku a zatím si omyjeme papriky, které důsledně zbavíme jádřinců a pokrájíme je na proužky. Opláchneme petrželku a nadrobno ji posekáme.
Vezmeme klobásy, nakrájíme je na menší kousky a smícháme s paprikou, petrželkou, vejcem a strouhankou. Lehce posypeme strouhaným muškátovým oříškem. Tuto náplň vložíme do kapsy v mase a otvor sešijeme silnou bílou nití. Takto připravené hrudí ještě potřeme solí a pepřem. Můžeme použít i koření podle chuti.
Očistíme cibuli a mrkev, nakrájíme na kolečka a rozložíme na dno pekáče. Na ně položíme hrudí a přikryjeme alobalem, který jsme z jedné strany potřeli olejem. Dáme do trouby péct na 50 až 60 minut. Průběžně podléváme (asi po 20 minutách) čistou vodou.
Hotovou pečeni vyjmeme z pekáče, odstraníme nit. Šťávu se zeleninou přecedíme. Maso naporcujeme, vložíme na předehřáté talíře a polijeme omáčkou.
Podáváme s opečenými bramborami.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena