Plněné telecí hrudí

Poměrně zdlouhavá a pracná příprava jídla má obvykle své epochální chuťové i vzhledové výsledky. Tento pokrm je tomu příkladem.


3.0589x
90 min

Postup přípravy

Telecí maso umyjeme pod tekoucí vodou a osušíme plátěným ubrouskem. Do masa opatrně nařízneme kapsu dlouhým a ostrým nožem. Maso necháme na prkýnku a zatím si omyjeme papriky, které důsledně zbavíme jádřinců a pokrájíme je na proužky. Opláchneme petrželku a nadrobno ji posekáme.


Vezmeme klobásy, nakrájíme je na menší kousky a smícháme s paprikou, petrželkou, vejcem a strouhankou. Lehce posypeme strouhaným muškátovým oříškem. Tuto náplň vložíme do kapsy v mase a otvor sešijeme silnou bílou nití. Takto připravené hrudí ještě potřeme solí a pepřem. Můžeme použít i koření podle chuti.


Očistíme cibuli a mrkev, nakrájíme na kolečka a rozložíme na dno pekáče. Na ně položíme hrudí a přikryjeme alobalem, který jsme z jedné strany potřeli olejem. Dáme do trouby péct na 50 až 60 minut. Průběžně podléváme (asi po 20 minutách) čistou vodou.


Hotovou pečeni vyjmeme z pekáče, odstraníme nit. Šťávu se zeleninou přecedíme. Maso naporcujeme, vložíme na předehřáté talíře a polijeme omáčkou.


Podáváme s opečenými bramborami.

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plněné telecí hrudí

Zpět na recept