Plněné slané rohlíčky z kynutého těsta

Malé rohlíčky plněné nivou a anglickou slaninou. Recept na chuťovku sypanou kmínem nebo provensálským kořením.


4.931x
45 min

Postup přípravy

Všechny ingredience na těsto zamícháme v hnětači a necháme zakryté vykynout. Po vykynutí rozdělíme na pět dílů.

Každý díl těsta postupně vyválíme na kulatou slabou placku a rozkrojíme do kříže na 4, dále na 8 dílů. Vzniknou nám trojúhelníčky. Každý díl poklademe plátkem anglické slaniny a kouskem nivy. Náplň nesmí přesahovat okraje těsta. Potom rohlíček stočíme tak, že od široké základny přehneme okraje a rohlíček smotáme směrem ke špičce.

Plněné slané rohlíčky z kynutého těsta naskládáme na pečící papír rozložený na plechu a potřeme osoleným žloutkem rozmíchaným s trochou oleje. Posypeme lehce kmínem, sezamem, provensálským kořením.

Plněné slané rohlíčky z kynutého těsta upečeme v troubě dorůžova. Jíme čerstvé, chutnají dobře k vínu.
user-icon

autor  HEDUŠ


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plněné slané rohlíčky z kynutého těsta

Zpět na recept