Minihamburgery se skvěle hodí jako pohoštění pro návštěvy. Základem úspěchu je recept na domácí žemle a bohatá náplň!
Hodnocení
4.7
/ 5 (63x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
10x
Ingredience
Ostatní
Cukr1 lžička
Sůl1 špetka
Vejce1 ks
Máslo30 g
Mléko300 ml
Droždí30 g
Polohrubá mouka500 g
Náplň
Česnek3 stroužky
Sůl
Máslo125 g
Lučina125 g
Na potření
Vejce1 ks
Na ozdobu
Sezam
Náplň 1
Maso nebo uzenina
Salátové listy
Postup přípravy
Z mouky, mléka, másla, vejce, tuku, droždí, cukru a soli vypracujeme těsto, necháme vykynout a rozválíme na 1,5 cm silnou placku.
Z placky vykrajujeme kolečka 3 - 3,5 cm, potřeme rozšlehaným vejcem a sypeme sezamem.
Na plechu necháme ještě 10 minut kynout a vložíme do trouby na 200 °C vyhřáté. Pečeme 15 minut.
Mezitím si připravíme náplň, na kterou do pěny vyšleháme máslo, lučinu, prolisované stroužky českého česneku a sůl.
Po vychladnutí rozkrojíme žemličky ve 2/3, plníme přes špičku slanou náplní, na lístek salátu vložíme placičku z mletého masa. Můžeme použít karbanátek velikosti hamburgeru, obalený a opečený miniřízeček z kuřecího nebo ryby. Ale dá se použít i klobása či salám.
Plněné slané minihamburgery podáváme jako chuťovku, při slavnostních příležitostech se blýsknete originalitou.
kvásek nedělám dala jsem vše do pekárny a těsto supr!!takže večer budou mět děti dobrůtku :)už se těším jak budou koukat :)
Kateřina
Dnes jsem poprvé zkusila Minihamburgery, které mě velni zaujaly, výsledek byl vynikající, můj přítel byl z večeře unešený, určitě to nebylo naposled co jsem je dělala..
exUMELKYNA
super recept
Výborný recept. Právě sedím u telky a mám narvané bříško jak medvídek Pú :-)
Dělal jsem kvásek, maslo které přišlo do těsta jsem trochu rozehřál a to které přišlo do lučiny jsem nerozehříval. Do hamburgrů jsem kromě zeleniny dal karbanátečky které jsem vyrobil ze šišky kupované sirové kuřecí sekané. Hamburgry jsou nádherný a chutný. Děti měli opravdu radost. Příště je udělám na oslavu :-)
Jen jsem nečekal, že mi to zabere dvě hodiny práce, ale výsledek za to stojí.
Lucka
Výborné!
Recept jsem vyzkoušela, ačkoli jsem nikdy nedělala kynuté těsto, vše dopadlo dobře, houstičky jsem si upekla večer, plnila jsem je ráno, jelikož jsem minihamburgery nesla jako snídani pro ostatní do práce. Hamburgery sklidili obrovský úspěch, všichni chtějí recept. Opravdu super nápad, jednoduchý :) PS- mazala jsem uvedenou lučinou s máslem a česnekem, jako maso jsem vkládala plátky kupované hotové sekané. :) Díky :)
Jana
Dala jsem jen půlku droždí a i tak to bylo velmi dobré! Jinak děkuju za recept!