Plněné slané bochánky

Chcete překvapit své hosty? Slavíte něco? Vyzkoušejte tyto chuťovky. Těsto nám připraví domácí pekárna.


3.481x
160 min
1×

Postup přípravy

Do nádoby v pekárně nalijeme mléko a olej (řídíme se pokyny a uvedeným množstvím na krabičce). Přidáme tvaroh, špetku soli, přisypeme směs České buchty, mouku, přiložené suché kvasnice, lžičku cukru a zapneme na program Příprava těsta.

Když těsto vykyne, tvoříme rukou malé bochánky, které klademe na připravené plechy s pečícím papírem.

Troubu předehřejeme na 175°C.

Bochánky chvilku necháme nakynout, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme semínky a zvolna upečeme.

Vychladlé bochánky rozřízneme, ale nedokrojíme. Musí držet pohromadě.

Podle chuti je namažeme máslem, nebo sýrem či pomazánkou. Podle fantazie plníme šunkou, sýrem, slaninou, kousky zeleniny. Jednoduše tím, co máme rádi.

Plněné slané bochánky chutnají dobře i druhý den.
user-icon

autor konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plněné slané bochánky

Zpět na recept