Plněné roštěnky

Recept na roštěnky plněné žampionovou nádivkou.


3.06x
120 min

Postup přípravy

Slaninu nakrájíme na kostičky a na pánvi ji do zesklovatění osmahneme. Přidáme očištěné a na plátky nakrájené žampiony, podusíme doměkka. Žemle namočíme do mléka.

V misce vymícháme máslo s vajíčkem, s namočenou a vymačkanou rozdrobenou žemlí a s vychladlými žampiony. Osolíme, přidáme kari koření, posekané kapary, pokrájenou petrželovou nať a prolisovaný česnek.

Na roštěnkách nařízneme okraje, naklepeme, potřeme hořčicí a posolíme. Na půlku každé roštěnky dáme část nádivky, překlopíme druhou půlkou a spíchneme jehlicí nebo párátky.

Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a plněné roštěnky dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme vodou. Nakonec šťávu zahustíme kysanou smetanou, ve které rozšleháme mouku. Chvíli povaříme.

Plněné roštěnky podáváme s bramborem a ozdobíme půlměsíčky citronu.
user-icon

autor konko


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plněné roštěnky

Zpět na recept