Plněné pirožky

Kynuté pirožky plněné uzeným masem. Podáváme s kyselým zelím.


3.0128x
120 min

Postup přípravy

Z vlažného mléka, špetky soli, trochu cukru a droždí si připravíme kvásek, který necháme vykynout. Máslo necháme rozpustit. Plech si vyložíme pečícím papírem. Do mísy prosejeme mouku. Přidáme do ní žloutek, rozpuštěné máslo a kvásek. Pokud je třeba, přidáme mléko. Vypracujeme vláčné hladké těsto, které necháme na teplém místě vykynout. Mezi kynutím si můžeme připravit náplň. Cibule očistíme a nakrájíme nadrobno. Uzené maso nakrájíme na kostky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Rozpálíme si vyšší pánev. Přidáme trochu oleje a cibuli s česnekem zesklovatíme. Přidáme maso a společně vše restujeme. Podle chuti náplň osolíme a opepříme. Hotovou směs necháme vychladnout. Vykynuté těsto na pomoučené desce rozválíme. Z plátu těsta vykrajujeme čtverce, které plníme připravenou vychladlou náplní. Čtverce přeložíme do tvaru obdélníku a konce lehce přimáčkneme, aby držely. Připravené naplněné pirožky skládáme na plech. Vejce si rozšleháme vidličkou a všechny pirožky jím potřeme. Pečeme ve vyhřáté troubě, dokud nejsou pirožky hotovy. Podáváme s kyselým zelím.
user-icon

autor emiliabor

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Plněné pirožky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z ruské kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena