Dobře okartáčované brambory se slupkou uvaříme v osolené vodě. Uvařené brambory oloupeme a rozmačkáme mačkadlem do větší mísy.
Tuňáka slijeme od oleje a rozmačkáme vidličkou. Ančovičky vyjmeme z oleje a nakrájíme na menší kousky. Olivy bez pecek nakrájíme na hrubo. Rozmačkané brambory promícháme s čerstvě nasekanou petrželkou, pažitkou, tuňákem, ančovičkami, olivami a lžící strouhanky. Bramborovou směs dobře promícháme.
Paprikám střední velikosti odřízneme vršky, zbavíme zrníček a důkladně je opláchneme. Papriky uložíme vedle sebe do vymazané menší zapékací formy. Papriky zevnitř potřeme olivovým olejem a trošku je osolíme. Pak je naplníme tuňákovou směsí, opepříme čerstvě mletým pepřem a pokapeme olivovým olejem. Papriky uzavřeme odříznutými vršky a dáme zapéct do předehřáté trouby na 180 °C asi na 40 minut.
Plněné papriky s tuňákovou směsí podáváme teplé jako svačinu a lehkou večeři.