Netradiční recept na plněné papriky ve dvou variantách.
Hodnocení
5.0
/ 5 (5x)
Doba přípravy
60 min
Ingredience
Ostatní
Vejce1-2 ks
Paprika4 ks
Párek4 ks
Hermelín8 plátků
Anglická slanina8 plátků
Mleté maso200 g
Eidam 30%8 plátků
Postup přípravy
Barevné papriky rozkrojíme na půlky a odstraníme jadřince.
Nejdříve si připravíme variantu bez mletého masa. Do paprik naskládáme plátek anglické slaniny, hermelínu, párek či klobásu. Zalijeme rozšlehaným vejcem a zakryjeme plátkem eidamu. Takto naplněné papriky necháme zapéct v troubě vyhřáté na 180 °C 15 - 20 minut.
Druhou variantu plněných paprik si připravíme s mletým masem. Do paprik dáme plátek slaniny, hermelínu, přidáme ještě mleté maso, a to stejně dochucené jako do klasických plněných paprik. Takto naplněné papriky zapékáme v troubě vyhřáté na 220 °C 40 - 45 minut.