Recept na slané palačinky s jemnou smetanovou omáčkou, kuřecím masem a žampiony.
Hodnocení
3.0
/ 5 (583x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Podle potřeby
Olej
Podle chuti
Sůl
Tymián
Citron
Mletý černý pepř
Těsto
Vejce3 ks
Máslo50 g
Mléko375 ml
Pomeranč1 ks
Hladká mouka 150 g
Ostatní
Žampiony250 g
Kysaná smetana200 g
Kuřecí maso500 g
Jarní cibulka5 ks
Postup přípravy
Pomeranč omyjeme, kůru nastrouháme, šťávu si vymačkáme.
V míse smícháme mouku, vejce, pomerančovou kůru, sůl a tymián. Střídavě přidáváme rozpuštěné máslo a mléko, až vznikne těsto, které musí být bez žmolků. Necháme ho chvíli odstát.
Očištěné cibulky nakrájíme na kolečka, houby na plátky a zakapeme citronem.
Maso nakrájíme na proužky a opečeme na tuku ze všech stran. Osolíme, opepříme a uložíme ho stranou.
Na výpeku osmahneme houby, přidáme cibulky a nakonec vmícháme maso.
Pomerančovou šťávu smícháme se smetanou, necháme ji spolu s masem povařit a na závěr omáčku dochutíme solí a pepřem.
Z připraveného těsta osmahneme palačinky. Podle potřeby potíráme pánev tukem.
Hotové palačinky naplníme houbovou směsí, srolujeme a můžeme podávat. Plněné palačinky s houbami podáváme jako lehký hlavní chod, ke kterému postačí zeleninový salát jako příloha. Foto: Shutterstock.com